Endonezya Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Endonezya Vatandaşlığı

ENDONEZYA OTURMA İZNİ

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Endonezya Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Endonezya Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Endonezya vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Ikamet izinleri ve KITAS / KITAP vizeleri
Tüm yabancıların Endonezya'da yaşamak ve çalışmak için vizeye sahip olmaları gerekirken, bazı ülkelerin bazı sakinleri 30 gün boyunca vizesiz kalmaya müsaittir.
Endonezya'da ikamet statüsü kazanma prosedürleri, yasaların nasıl uygulandığından dolayı karmaşıktır. Örneğin KITAS (Kartu Izin Tinggal Terbatas) ikamet statüsünü elde etmek için tek bir yol yoktur. Her bir il göçmenlik bürosu kanunu farklı şekilde yorumlar, kendi usulleri vardır ve yasal ücretlerin ötesinde ekstra ücret talep edebilir.

Oturma vizelerinin türleri
Izin Kunjungan Sosial Budaya Vizesi (VKSB) - altı aya kadar geçerlidir. Sosial Budaya veya sosyal-kültürel vize için Endonezyalı bir sponsor gerekir. Bu, 60 gün boyunca geçerli olmak üzere her ay altı aya kadar uzatılmalıdır. Ailenizi ziyaret etmek veya sosyal-kültürel alışverişler yapmak için kullanılır. Tek bir giriş vizesidir; Hükümet ülkeyi terk ettikten sonra vizeyi geçersiz sayar.
Kunjungan Beberapa Kali Perjalanan Vize veya Sosial Budaya - Bu, 12 ay geçerli olan çok girişli bir vizedir. Bu bir sosyal-kültürel vizedir ve bu nedenle ülkenin içine girip çıkmak için çok sayıda giriş izni verir.
Vize İzin Tinggal Terbatas / Geçici Vize Vizesi (VITAS) - Sınırlı Geçici Vize veya Yarı Daimi İkamet Vizesi: Endonezyalı bir şirket tarafından çalıştırılan bir yabancının kendi ülkesinde iken bir VITAS verilir. Bu, işçinin eşine ve çocuklarına kadar uzanır ve bir çalışma izninin verilmesinden sonra verilir. Yabancı bir işçi ve ailesi Endonezya'ya geldiğinde, göçmenlik işlemleri VITAS vizesini bir KITAS vizesine çevirir.
Kartu Izin Tinggal Terbatas veya Geçici İkamet İzni (KITAS) - altı ay ila bir yıl geçerlidir. KITAS Vizesi, yabancı uyruklular için en yaygın vizedir ve Endonezyalı bir sponsoru gerektirir. Toplam beş yıl geçerlidir, ilk önce bir yıl geçerlidir ve daha sonra her 12 ayda bir uzatılmalı / yenilenmelidir.
Kartu Izin Tinggal Tetap veya Daimi Oturma İzni (KITAP) - KITAP beş yıl geçerlidir. Beş yıllık ilk dönemden sonra dört ardışık beş yıllık dönem için uzatılabilir ve toplamda 25 yıl geçerlidir. Bir KITAS iznine benzer, bir KITAP Vizesi bir sponsora ihtiyaç duyar ve çoğunlukla Endonezya vatandaşlarıyla evli olan ve sürekli Endonezya'da yaşamayı planlayan yabancılar için verilir.
Emeklilik Vizesi - 55 yaşın üstünde olanlar için.

Sponsorluk:
Tüm ikamet vizeleri için sponsorluk gerekmektedir. Vizeler aşağıdaki yollarla sponsorluk yoluyla edinilebilir:
Sponsor olan bir Endonezyalı vatandaştan.
Endonezyalılar tarafından işletilen ve işletilen bir şirketten
Endonezyalı bir kurumdan, kamu veya özel
Endonezya'da faaliyet göstermek için lisans sahibi yabancı şirketlerden
Bir sponsor olan bir Endonezya vatandaşı olması durumunda, yabancının ikamet vizesi talep eden Endonezya sponsoru olur. Destekleyici, genellikle, sponsor edilen tarafın olsun veya olmasın, gerekli belgeleri sunmalıdır.
Sponsorlar, ilgili tarafları için tam yasal sorumluluk taşıyor. Örneğin, yabancı bir suç işlemişse, sponsor, ödemek için yeterli vasıtaya sahip olmadığı takdirde, suçlamalarda bulunma ve ceza verme yükümlülüğü altındadır. Sonuç olarak, sponsorun ve yabancı tarafın Endonezya vatandaşının (sponsor) sahip olduğu yasal sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir ve yabancıların sponsorun bu sorumlulukların farkında olmasını sağlamaları önemlidir.
Örneğin, evlilik durumunda, Endonezyalı vatandaşlarla evlenen yabancılar otomatik olarak Endonezya'da yaşayamazlar. Endonezyalı eşi sponsor olup hareket ederek, halen ikamet vizesi için başvurmaları gerekiyor. İlk önce, yabancı bir eşin KITAS vizesi vardır. İki uzantı sonrasında bir KITAS vizesi sahibi bir KITAP vizesi almaya hak kazanır.
Bir Temsilci kullanma veya şahsen başvurma:
Vize başvurusunda bulunan yabancılar ikamet vizeleri için evrak tamamlamak için bir acente kiralamak nadir değildir. Bununla birlikte, acentenin masrafları, kendiniz bittiğinde prosedürünün on katına kadar olabilir. İş amaçlı hareket ediyorsanız, işvereniniz (sponsorunuz olabilir ya da olmayabilir) evrak işlerini tamamlamak için bir acentalık kiralama masraflarına yardımcı olabilir.
Acenta, şirketiniz tarafından çalıştırılabilir veya bağımsız bir hizmet bürosu 'Biro Jasa' için çalışabilir. Temsilci işlemleri iyi bilir ve işlemi nispeten kolayca tamamlayabilir, ancak prosedür verimli ve çok zor değildir, böylece kendine güvenen bir gurbetçi bir ikamet vizesini kendi başlarına tamamlama girişiminde bulunabilir.
Belgeler
Vitas vizenizdeki tüm evrak işi bittiğinde, çalışan gurbetçinin ve her birinin bir yıllık süre için bağımlı bir KITAS kartı olarak bilinen, Sınırlı Kalma İzni - Kartu Izin Tinggal Terbatas çıkarılır. KITAS, VBS / VITAS Vizesine dayalı olarak Endonezya'da bir KanIM tarafından verilen ikamet izni kartıdır.
Herhangi bir rüşvet ödemeden bir ITAS başvurusunda bulunması gereken belgeler :
RPTKA ve IMTA'nın Fotokopisi (her biri 2x)
Göçmenlik bürosunda elde edilen üç formu doldurun (22, 23 ve 26 numaralı şekilleri). Formlardan biri "surat permintaan dan jaminan" ve üzerinde bir meterai vergi pulu (Rp 6,000) olması gerekir. Formlar ve klasörler ücretsiz olmalıdır.
Surat permohonan (sponsor mektubu) (2x) *
Sponsorun KTP'sinin Fotokopisi (2x)
Pasaportun * tüm * sayfalarının kopyalanması (2x) ve orijinali
ITAS'ın (2x) ve orijinalinin Fotokopisi
Yeni ITAS'ı alırken 800.000 Rp ücret ödersiniz. Bunun için makbuz alacaksınız. Aslında ödenecek tek resmi ücret budur. Ek "idari ücretler" ödemesi istendiğinde, daima bir makbuz istenir ve eğer yoksa, ödemeyip çok iyi iş çıkarabilirsiniz.
Fotoğraflarınız / parmak izleriniz için ayrıca Rp 55.000 ödemeniz istenebilir.
* Mali borç ödeme belgesini isteyebilirsiniz - perakende olarak 1,500 ABD doları tutarında mali kanıtın belirtildiği Oer PerMen No.24, 2016 = ancak bu kanıtın sponsora ait olup olmadığı belirtilmemiştir.
Eğer bir şirket yabancıları istihdam etmek istiyorsa , yurtiçi bir şirket olması halinde RPTKA'nı (yukarıdaki) İşgücü Departmanına veya şirket yabancı bir yatırım şirketi ise BKPM'ye (Yatırım Koordinasyon Kurulu'na), yabancı yatırım / PMA şirketleri, üst düzey görevler için çalışma iznleri (Yabancılar tarafından yönetilen Direktör üç yıl boyunca geçerlidir ve son kullanım tarihinden hemen önce yenilenebilir (Not: Yabancılar tarafından yönetmenlerin pozisyonları yalnızca yabancı yatırım / PMA şirketleri için geçerlidir). RPTKA sadece bir yıl içindir ve her yıl sabit bir yıl sayısına kadar yenilenebilir.
Özgeçmiş olarak kurulmuş küçük Endonezya şirketlerinin gurbetçileri almasına izin verilmez. Sözde "orta ölçekli şirketler"e sadece iki gurbetçiyi kiralamak için izin verilir. Daha büyük şirketlerde, 1 yabancı (1 yerel uzman) mukabili olarak kaldığı sürece, işe alınan gurbetcilerin sayısı konusunda sınırlama yoktur.

IMTA (çalışma izni) 'ya başvurmak için aşağıdaki belgeler istihdam şirketi tarafından sunulmalıdır:
Gurbettenizin vereceği pozisyonla ilgili bir eğitim belgesi
Görev ile ilgili pozisyonda en az beş yıllık yeterlilik belgesi veya iş tecrübesi sertifikası
Bilgiyi Endonezyalı mevkidaşına aktarmayı kabul eden ekspattan bir açıklama
Endonezya meslektaşının iş sözleşmesinin bir kopyası
Bir Vergi Kimliği Kartı (NPWP), eğer yabancı gurbetçi altı aydan daha uzun süre çalışıyorsa
Endonezya'da kurulmuş bir sigorta şirketi tarafından verilen bir sigorta poliçesi
Bir Ulusal Sosyal Güvenlik politikası, eğer altı aydan uzun süre Endonezya'da çalışıyorsa
DKP-TKA ödemesine ilişkin makbuz (yılda 1.200 ABD Doları)
RPTKA onayı (yukarıya bakın)
Gurbetçinin pasaportunun bir kopyası, 25 yaş ve üstü ve 55 yaşından büyük değil (petrol ve gaz için) ve 60 (öğretmenler için)
İki renkli fotoğraf 4 × 6 cm ebatlarında
Bir teknik Bakanlığın tavsiye mektubu (varsa)
Direktörler ve komisyon üyeleri, yukarıda listelenen ilk dört gereklilikleri yerine getirmek zorunda değildirler.



Endonezya vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Başvuru Gereksinimleri
Endonezya vatandaşlığını güvence altına almak isteyen yabancılar başvurularını Genel Hükümet Genel Müdürlüğüne gönderebilirler. Başvuru, yabancıların Endonezya vatandaşı olmaya istekli olduklarını bildiren bir bildiri mektubunda olmalıdır.
Yabancı eşin ihtiyacı olacak belgeleri
Sivil Yönetim ve Kayıt Ofisi (Dinat Kependudukan ve Catatan Sipil) tarafından yasallaştırılan bir doğum belgesinin bir kopyası; ve
rehin / şehir düzeyinde sivil yönetim yetkilileri tarafından yasallaştırılan geçerli bir Endonezya kimlik kartının (Kartu Tanda Penduduk / KTP) bir kopyası.
Fiziksel belgelerin alınmasından sonra Bakanlık belgeleri on iş günü içinde inceleyecektir.
Başvurunun tamamlanması ve kabul edilmesi halinde, Bakanlık çevrimiçi sistem aracılığıyla yabancıya ve yabancının menşe ülkesinden ilgili diplomatik temsilciye bir kararname çıkaracaktır; ve Bakanlık aynı zamanda yabancının adını resmi resmi gazetede ilan edecek ve yabancıların Endonezya vatandaşlığını başarıyla elde ettiklerini bildirmiş olacaklardır.


Endonezya vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Yine de, kesinlikle yasal olmasa da Endonezya ile birden fazla vatandaşlığa sahip olmanın çeşitli yolları vardır. Düşünebildiğimiz eksileri şunlar:
Endonezya'da mülk sahibi olunamıyorsunuz.
Yukarıdaki sebeplerden dolayı miras problemi.
Endonezya'da iş yapmak isterseniz çok daha fazla sorun yaşarsınız.
Hükümetle uğraşmak istemiyorsanız veya artık Endonezya'da (yarı) kalıcı olarak yaşamak istemiyorsanız, hepsi tartışma noktalarıdır.
Elbette, Endonezya pasaportu vizesiz seyahat açısından oldukça yararsızdır. Başka bir vatandaşlık kazanırsanız, sizin için bir avantaj sağlayacaktır.


Endonezya'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 3,370,396.46 Rp
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 1.868.776,27 Rp
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 7,003,442,45 Rp
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 4,092,194,71 Rp
Şehir merkezinde satılık daire 17.286.427.56 Rp
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 9.252.874.58 Rp
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 5,041,805.77 Rp
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 8.54
Nerede Yaşamalı ?
Endonezya daima yabancılar tarafından seyahat listesine konan egzotik ve tropik bir yer olmuştur. 2017 Şubat'ında hükümet, ay boyunca Endonezya'da 1.03 milyon ziyaretçi olduğunu ve gelen turistlerin yaklaşık % 20'sinin aslında Çinli yabancı olduğunu belirtti. Turist sayısı Ocak ayından bu yana düşüş göstermesine rağmen, Endonezya hâlâ dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Çok sayıda gelen turist olmakla birlikte, ülkedeki gurbetçiler hakkında da aynı şey söylenemez. Endonezya'da kaydedilen yabancı işçi sayısı, komşu ülkelerdeki yabancı işçi sayısından çok daha azdır. Bu yıl, Endonezya'daki Çalışma Bakanlığı, bu yıl sadece 74.183 yabancı işçi bulunduğunu belirtti (bu rakam, gerçek sayıdan düşük olabilir).
Temel sorun, Endonezya'daki yabancı işçilerle ilgili hükümet düzenlemelerinden kaynaklanmaktadır. Birçok gurbetçisi ülkeyi terk etmeye başladı. Bununla birlikte, takımadalarda belgeleri işlemek zor olsa da, ülkenin kendisi gurbetçilere uygun. Ayrıca, eğlence neredeyse her yerde. Burada iş, oyun veya emeklilik için gelmeyi düşünüyorsanız, gurbetçilerin arasında popüler olan bir yer burası :
Cakarta'da yaşamak için popüler yerleri tartışırken, Kemang uzun zamandır listenin başında. Çocuklarınız için Kemang'daki sayısız uluslararası okulun yanı sıra, konut da üst sınıf konutlar sunan yerleşim alanları ile doludur.
Buna ek olarak Kemang, yerel şirketlerde yüksek pozisyonlara sahip olan Avrupalı ve Amerikalı gurbetçiler için popülerdir. Kemang'daki bir evin kira bedeli, yılda 329 milyon ile 396 milyon Rp (23.000 US $ ila 29.000 US $) arasında değişen aylık R26 milyon ila 33 milyon Rp (US $ 2,000 ila 2.500 US $) arasında değişmektedir.
Kemang'da yabancılara hoş bir hava hissettirmek için birçok yabancı topluluk var. Eğlence için, gurbetçilerin tümü iyi tasarlanmış çalışma kafelerinin tadını çıkarabilir. Restoranlar, alışveriş merkezleri ve ofis binaları ile dolu olan Altın Üçgen, Kemang Köyü'nden sadece 15-30 dakika uzaklıktadır.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın